通过下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出一个最佳选项。   Tuesday was my birthday. I expected a day of cake and presents 1    it turned int

——来源于“浙江省杭州市2016-2017年英语中考英语模拟试卷(二十五)”

真题答案

【真题】
(2017杭州.中考模拟) 通过下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出一个最佳选项。
   Tuesday was my birthday. I expected a day of cake and presents 1    it turned into a day of mystery(神秘). Someone sent a bottle with a letter and a treasure map .It said there was a treasure of over 20 million dollars. I didn't know if it was a trick(恶作剧) or if I should 2 it. If it was 3 , it would be the best present I had ever got. I decided to try .
   Two of my friends came and we rented a truck. 4,I thought about turning back twice during this trip,but I didn't think it was a5decision . I needed to give this trip twice the effort(努力) I had been putting in. This would take all my trust in order for me to find the 6.
   “The map says you have to turn when you see a large stone with a red circle,” said one of them.
   “What do we do after the turn?” I asked 7.
   “It says we should see a tree. We are 8to turn 20 meters north of it and dig.” 
   We got there and dug. We had 9at first digging but we got better and worked very 10. My trousers were dirty but I kept digging 11 I hit something. It was a large metal box. We 12the lock and looked inside. There was a letter. It read:
   “The lesson you have learned will be very 13. If you put as much14 in anything you do as you did in finding the 15,you will have found the key to making over 20 million dollars.”
   This was a trick from my parents. I thought I would never forget this special birthday present.
【答案】
【解析】

考点分析

        据专家权威分析,该题主要考察了你对 人生百味类; 教育类; 记叙文; 等知识点的理解和应用。

举一反三

        ~~第1题~~
(2020广东.中考模拟) 通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,故答案选出一个最佳答案。

   A rich father took his son on a trip to avillage. He wanted to show his son what are the differences 1 their life and the villagers',so that his soncould cherish(珍爱)what he had. They spent2 a few days with a family there.

On their way back home,thefather 3 about his son's ideas about the trip. So heasked," 4 was the trip?"

   "It was great,Dad!"

   "What did you learn from the trip?” thefather couldn't 5 to ask. The son answered,"We have one dogbut the family has four. We have a swimming pool,but they have a big riverwith many 6 swimming in it. We have very expensive lights,but they have7 stars at night. We buy food in thesupermarket,but they 8 food in their garden for themselves. We havewalls around the house to protect us,9 they have friends to protect them. Dad,thankyou for 10 me how poor we are."

   The father couldn't say anything,and he juststood there quietly.

~~第2题~~
(2020广东.中考模拟) 通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,故答案选出一个最佳答案。

   A rich father took his son on a trip to avillage. He wanted to show his son what are the differences 1 their life and the villagers',so that his soncould cherish(珍爱)what he had. They spent2 a few days with a family there.

On their way back home,thefather 3 about his son's ideas about the trip. So heasked," 4 was the trip?"

   "It was great,Dad!"

   "What did you learn from the trip?” thefather couldn't 5 to ask. The son answered,"We have one dogbut the family has four. We have a swimming pool,but they have a big riverwith many 6 swimming in it. We have very expensive lights,but they have7 stars at night. We buy food in thesupermarket,but they 8 food in their garden for themselves. We havewalls around the house to protect us,9 they have friends to protect them. Dad,thankyou for 10 me how poor we are."

   The father couldn't say anything,and he juststood there quietly.

~~第3题~~
(2020宽城.中考模拟) 阅读短文、掌握其大意,然后从每小题所给的四个项中选出一个最佳答案。

   Henry is going through a very hard time. His wife has just passed away. He feels that life1her is meaningless. For months,Henry sis in his house doing2. His family try to encourage him to do new things and enjoy life,but they're not 3.

   Henry's neighbor,an old woman named Lisa,sees him from her yard one day. She has not seen him outside in days! She asks him to 4 closer to the fence(篱笆) next to her house.

   "Hello,Henry! Just look at this fence. It is falling apart. You area5man. Can you help me fix this fence?" Lisa asks.

   Henry is angry inside. He is the one who needs6right now. He thinks the old lady is being kind of impolite. But she is too old to fix the fence7,so he agrees.

   Henry works on the fence for days. Lisa brings him orange juice 8he works. When he finishes,she thanks him. Henry9for the first time in months.

   “What a wonderful job! Could you please paint it10me?" Lisa says to him. Henry cannot believe she needs more help. Doesn't she know how sad he is? But11he respects(尊敬) her,he agrees. He works hard painting the fence in the hot12,but Lisa's orange juice and encouragement are helpful. As their neighbors13by,they all tell Henry what a beautiful job he has done. Henry feels very happy.

   Henry no longer feels that14is meaningless. He finally realizes that Lisa wasn't being impolite. She knows that staying15can help us forget our sadness. He helped her,but she truly saved him.

~~第4题~~
(2020宽城.中考模拟) 阅读短文、掌握其大意,然后从每小题所给的四个项中选出一个最佳答案。

   Henry is going through a very hard time. His wife has just passed away. He feels that life1her is meaningless. For months,Henry sis in his house doing2. His family try to encourage him to do new things and enjoy life,but they're not 3.

   Henry's neighbor,an old woman named Lisa,sees him from her yard one day. She has not seen him outside in days! She asks him to 4 closer to the fence(篱笆) next to her house.

   "Hello,Henry! Just look at this fence. It is falling apart. You area5man. Can you help me fix this fence?" Lisa asks.

   Henry is angry inside. He is the one who needs6right now. He thinks the old lady is being kind of impolite. But she is too old to fix the fence7,so he agrees.

   Henry works on the fence for days. Lisa brings him orange juice 8he works. When he finishes,she thanks him. Henry9for the first time in months.

   “What a wonderful job! Could you please paint it10me?" Lisa says to him. Henry cannot believe she needs more help. Doesn't she know how sad he is? But11he respects(尊敬) her,he agrees. He works hard painting the fence in the hot12,but Lisa's orange juice and encouragement are helpful. As their neighbors13by,they all tell Henry what a beautiful job he has done. Henry feels very happy.

   Henry no longer feels that14is meaningless. He finally realizes that Lisa wasn't being impolite. She knows that staying15can help us forget our sadness. He helped her,but she truly saved him.

~~第5题~~
(2020景.中考模拟) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

   Do you ever watch old movies? Maybe you willsee one with Carole Lombard. She was a famous1inthe 1930s. She died when she was only 34. In her2lifeshe made 70 movies!

   Lombard's real name was Jane Alice Peters. In1921,she was playing baseball in the3near her home. A moviedirector4her and decided to put her in a movie.She was only 13 at the time. The movie was one of the last silent movies. Sheacted so well that she5the hearts of some people. At 16,sheleft school to act.

   In 1925,she had an agreement with a6studio,20th Century Fox. The studio gave7a new name,and she,acted inseveral films. Then,at age 18,she was in a bad car accident. The accidentleft scars (伤疤) on her face. The studio broke the agreement,but she did not8. She continued to act.

   It was Paramount Studio that made Lombard a9.She made many movies for the studio. She also married two of their stars. Lombardwas married to actor William Powell for only 23 months,10sevenyears later,she married the great love of her life,actor Clark Gable. It wasa great Hollywood love story.

巩固练习

        与该题相似的试题还有: